Tänään on ollut oikein mukava syyskeli, aurinkoista ja puolipilvistä, poutaa ja noin kymmenen astetta. Siispä suuntasimme puolukkametsään ja pari ämpärillistä täyttyi pikavauhtia. Tässäpä mukaan oiva resepti puolukkapiirakan tekoon, myös mustikoita voi käyttää. Ohjeesta tulee pyöreä (noin 25cm halkaisija) vuoka.
Pohja:
125g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Päälle: puolukoita
1 prk maitorahkaa
0,75dl sokeria ja ripaus vaniljasokeria
1 kananmuna
Vaahdota voi ja sokeri ja lisää muuta aineet. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti, lisää päälle puolukat ja rahkaseos. Paista 175 asteessa noin 45 min tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.